با نقد و بررسی بازی Planet Coaster Console Edition در خدمت شما هستیم و امروز می خواهیم به جواب این سوال برسیم که آیا انجام این بازی ارزش گذاشتن وقت دارد و آیا بازی توانسته استاندارد های طراحی بازی و داستان و سوژه مناسبی را برای سرگرمی فراهم کند یا خیر . پس با تیم نقد و بررسی Pars Joy همراه باشید .
تولید بازی به سال 2016 بر می گردد در زمانی که Andrew Fletcher در کمپانی تولید کننده و توسعه بازی های کامپیوتری Frontier Developments ایده جالبی را برای بازی جدید به کار گرفت . البته خود بازی را در پلتفرم های PC می شناسیم ولی این دفعه بازی برای کنسول ها نیز توسعه پیدا کرده که امروز به تفاوت ها و تشابه های آنها نیز اشاره خواهیم کرد .
شروع بازی با یک انیمیشنی شروع می شود که پادشاه رولر کوستر ها کره زمین را به سمت شما شوت می کند و کره زمین نمایش داده می شود که دور تا دور آن ریل بزرگ رولر کستر در حال حرکت است . انیمیشن های قبلی بازی به این شکل مخصوصا در زمان لودینگ های بازی بسیار جالب توجه هستند و توسعه دهنده هایی که هوش ذکاوت خوبی دارند با قراردادن المنت های مناسب از خود گیم پلی بازی در این فضا های اضافه بازی مخصوصا قبل از شروع بازی مغز را به یادآوری بازی تشویق می کنند و بازی را به یادماندنی تر می کنند .
یکی از ایراداتی که می توان راحت به بازی گرفت این است که برای دسترسی به نقشه های جدید و دیگر باید حتما آپدیت های آن را انجام دهید . اصلا مشکلی نیست و ما هم حتی طرفدار داشتن آپدیت برای بازی ها هستیم ولی وقتی در نسخه اول دو عدد نقشه رولر کوستر وجود دارد آیا این طبیعی است که شما 50 نقشه دیگر را حتما باید دانلود کنید ؟ خیر . در این زمینه تیم توسعه دهنده تصمیم اشتباهی را اتخاذ کرده است .
انواع انجام گیم پلی بازی در موود های زیر قابل دسترسی است :
- Career که با رفتن در تب ورود آن می توان منوی کاملی از پارک ها را مشاهده کرد که فقط دو پارک اول در ابتدای بازی باز هستند و بقیه آنها قفل هستند که با ترتیب آنها را باید باز کنید و این موود را به پایان ببرید .
- SandBox که مشخص است که برای چی در بازی گذاشته شده ولی اگر نمی دانید در این قسمت می توانید با تصویر سازی و ابتکار هایی که به خرج می دهید رولر کوستر هایی که خودتان دلتان می خواهد را بسازید و آزمایش کنید . محیط بازی و گیم پلی در این قسمت بسیار باز است .
- Challenge در قسمت چالش بازی به شما اجازه داده می شود یکی از پارک های معروف را انتخاب کنید و برای خودتان چالش جدید به وجود بیاورید . حتی می توانید پارک و چالش خود را با بقیه بازیکنان نیز به اشتراک بگذارید .
با ورود به بازی (البته با صبر کردن حدود یک دقیقه ! ) می توان در همان نگاه اول فهمید که بازی آنچنان تفاوتی با نسخه کامپیوتری آن ندارد . از لحاظ فریم ریت و تغییر اسکرین صفحه . چرخش های دوربین یکسان هستند و به نرمی انجام می شوند . سایه ها به خوبی ایجاد شده اند و منوی دسترسی و ابزار دقیقا همانی است که در کامپیوتر بود .
با ورود به بخش جعبه ها و دیدن تنظیمات بازی و آپشن هایی که برای ساخت رولر کوستر مشاهده می کنید اکثر آیتم هایی که در کامپیوتر بود را مشاهده خواهیم کرد به جز گزینه هایی که به آن اضافه شده اند که حتی مربوط به آپدیت هم نیستند . یعنی با آپدیت این رولر کوستر های جدید به بازی شما اضافه نمی شوند . مثل اینکه این ها مخصوص کنسول هستند و فقط برای بازاریابی در بخش های کنسول به آن اضافه شده اند .
گرافیک در قسمت افکت های تصویری ولی نا امید کننده ظاهر می شود . انواع اقسام حرکت ها در بازی سایه های تیکه تیکه دارند . اجسام ثابت به خوبی نمایان می شوند ولی وقتی حرکت می کنند به طور واضح نشان می دهند که طراحی بازی در این قسمت ها به طور مناسب صورت نگرفته .
در همان ابتدای ایجاد رولر کوستر و ساخت اولین ریل های بازی تفاوت در نسخه کامپیوتر و کنسول ها مشخص می شوند . بازی Planet Coaster اصلا تفاوتی در نحوه طراحی گرافیکی یا آپشن ها و تنظیمات ساخت بین کامپیوتر و کنسول ندارد ولی ضعف اجرای گیم پلی کاملا در نسخه کنسول دیده می شود . گذاشتن ریل ها در زاویه های متفاوت در کنسول بسیار سخت است و بسیاری از تغییرات و نو آوری هایی که می توان در نسخه کامپیوتری انجام داد را کنسول به دلیل عدم داشتن موس و کیبورد در خود جای نداده است . در این لحظات است که در هنگام انتخاب کنسول و یا کامپیوتر بازیکنان و گیمر ها همیشه دچار تردید می شوند . همیشه گیم پلی در کنسول روان است و آپشن های بیشتر دارد ولی در کامپیوتر گیم پلی پیشرفته تر است و فریم ریت ها بالاتر هستند و بازی Planet Coaster هم از این قاعده مستثنی نیست .
اضافه شدن نقشه های جدید
ابزار های جدید
پیچ های رولر کستر های جدید
سخت تر شدن گیم پلی در کنسول
نداشتن موسیقی متن جالب
داشتن دو نقشه فقط در ابتدا
نیاز به آپدیت های آناین فراوان