با سلامی دوباره خدمت خوانندگان وبسایت ParsJoy امروز به سراغ نقد و بررسی بازی محبوب Ninja Gaiden Master Collection رفته ایم که در سال 2021 میلادی منتشر شد. این بازی کالکشن تمامی بازی های سری Ninja Gaiden میباشد یعنی Ninja Gaiden Sigma , Ninja Gaiden Sigma 2 و Ninja Gaiden 3 : Razor’s Edge که توسط استدیو Team Ninja ساخته شده اند. این بازی که در سبک Fighting و Hack and slash میباشد برای پلتفرم های متعددی نظیر نینتندو سویچ , xbox one و ps4 و همچنین ویندوز عرضه شده است. با ما همراه باشید.
آخرین بازی نینجا گایدن که چیزی حدود 7 سال پیش منتشر شد متاسفانه به قدری ضعیف بود که طرفداران سری را ناامید کرد و با مشکلاتی که در تیم سازنده و جدایی کارگردان اصلی بازی به وجود آمده بود از زمان Ninja Gaiden Sigma 2 این شرکت دیگر نسخه ای از این بازی منتشر نکرده بود تا به امروز. که البته این نسخه کالکشن نیز چیز جدیدی نیست و در واقع همان 3 نسخه اولیه بازی میباشد که در قالب یک مجموعه برای کنسول های امروز منتشر شده است و برای کسانیست که این سری بازی محبوب و پر طرفدار را تجربه نکرده اند و یا صرفا کسانی که از طرفداران پروپا قرص سری Ninja Gaiden هستند و میخواهند دوباره آنها را با بهبود هایی تجربه کنند.
بگذارید از Ninja Gaiden Sigma که نسخه اولیه این مجموعه میباشد شروع کنیم. این بازی در واقع نسخه بهبود یافته تر Ninja Gaiden Black میباشد که در سال 2005 میلادی منتشر شده بود. Sigma با بهبود های فنی و همچنین تغییر بخشی از گیمپلی بازی تغییراتی در آن ایجاد کرده بود و پس از 2 سال از عرضه نسخه اولیه منتشر شد. خیلی از طرفداران از این بهبود ها و تغییرات راضی نبودند و نسخه Black را ترجیح میدادند ولی در هر صورت نسخه Sigma در مجموعه Master Collection منتشر شد. این بازی یکی از بهترین بازی های مبارزه ای و هک اند اسلش در زمان خودش بود. با گیمپلی بسیار جذاب و اسلحه های متنوع و گرافیک خوبش در آن سال ها تبدیل به یک کلاسیک پر طرفدار شده بود که تا به امروز نیز طرفداران خودش را دارد. این نسخه نسبت به نسخه اولیه بهبود هایی در بخش رزولوشن داشته است که خیلی به تجربه نهایی بازی خصوصا در این روز ها کمک کرده است اما با اضافه و حذف بعضی از سلاح ها و بخش ها به بازی طرفداران را راضی نکرده است. در این بازی یعنی نسخه Sigma شما بخشی از بازی را به عنوان شخصیت Rachel بازی میکنید که نسبت به شخصیت اصلی داستان یعنی Ryu از نظر جون و قدرت قوی تر است اما با نداشتن سلاح های متنوع و Back Tracking های متعدد بسیار بخش ضعیف تری نسبت به Ryu است. گیمپلی بازی Sigma نسبت به Sigma 2 کمی ضعیف تر است اما در بخش طراحی مراحل خیلی قوی تر ظاهر میشود در مقایسه با کل سری. یکی از مشکلات نسخه اول لودینگ های عجیب و غریب بازی در بخش های مختلف و سیستم Save آن بود که در این نسخه تا حد زیادی برطرف شده است.دوربین های فیکس سری نینحا گایدن اما هنوز سر جای خود باقی مانده اند و طبیعی هم هست که چنین باشد.
میرسیم به Ninja Gaiden Sigma 2 . این بازی در زمان انتشارش مشکلات زیادی را سپری کرد و کارگردان اصلی خودش را نیز از دست داد. شما میتوانید در خود بازی ناقص بودن بعضی از قسمت ها خصوصا در مراحل پایانی را حس کنید و این به دلیل همین مشکلات است. اما در کل Sigma 2 یک بازی بسیار خوب و خوش ساخت است. گرافیک بازی نسبت به نسخه اول بهبود بهتری داشته و گیمپلی بازی نیز روان تر و جذاب تر شده است. به بازی Decapitation نیز اضافه شد و بازی را بسیار خشونت آمیز و البته جذاب تر کرد. این ویژگی البته مثل یک شمشیر دو لبه عمل میکند. دشمنانی که اعضای بدنشان کنده شده است ضربات سنگین تری وارد میکنند و خطرناک تر هستند اما خلاص کردنشان نیز به مراتب آسان تر است. این ویژگی گیمپلی بازی را جذاب تر میکند و باعث میشود شما فکر شده به سراغ مبارزات بروید. یکی از مشکلاتی که Sigma 2 در مقایسه با نسخه اول داشت حذف شدن بسیاری از سلاح ها بود و تنوع بازی را بسیار کمتر میکرد. این همچنان در نسخه Ninja Gaiden Master Collection وجود دارد و تغییر خاصی نکرده است. اما با این حال نسخه دوم این مجموعه تا به امروز هنوز یکی از بهترین بازی های سبک مبارزه ای میباشد و با گرافیک خوب (در آن زمان) و طراحی مراحل جذاب و گیمپلی خیلی خوب بسیاری از طرفداران و همچنین مردم را راضی نگه میدارد. برعکس برادر کوچک تر خود یعنی Razor’s Edge!
به سراغ نسخه سوم که میرویم باز به یک نینجا گایدن ضعیف تر میرسیم که این دفعه با وجود اینکه سازندگان تلاش کردند مشکلات را بهبود بدهند نمیتواند مثل نسخه 2 حتی در بخش هایی نیز خوب عمل کند. Razor’s Edge بگذارید بگویم که حس نینجا گایدن را به شما نمیدهد. این در همان زمان انتشار نیز طرفداران را ناراضی کرده بود. این بازی تنوع دشمنان را بسیار کاهش داد و تمرکز خود را روی گیمپلی بازی گذاشت اما متاسفانه نتوانست در همان بخش نیز بدرخشد. سیستم Decapitation بازی در این نسخه بهبود یافت و بازی خشونت آمیز تر شد. اما بازی با قرار دادن دشمنان بسیار در هر مرحله بسیار طاقت فرسا شد. سازندگان بازی فکر میکردند که هرچه دشمنان بیشتری در بازی باشند مراحل جذاب تر و چالش برانگیز تر میشوند. این را کنار دشمنانی که مدام به شما موشک شلیک میکنند و یا هلیکوپتر هایی که به شما تیراندازی میکنند بگذارید تا متوجه بشوید چقدر گیمپلی بازی برخلاف نسخه های اولیه Unfair و مسخره میشود. تقریبا کشتن دشمنان دور بدون خالی کردن خود مرحله شدنی نیست و همین باعث میشود شما به طور مداوم دمیج بخورید. همچنین بخش جون و Health بازی نیز دستخوش تغییرات منفی شد. دیگر از پر کردن جانتان خبری نیست و باید تا پایان مرحله صبر کنید تا بتوانید دوباره آن را پر کنید. همچنین محیط و طراحی دشمنان نسخه سوم خیلی نزدیک به دنیای Ninja Gaiden نبود و در کل حس یک بازی در این سری را نمیداد. با این همه در نسخه کالکشن خیلی سعی نشده تغییراتی در این بازی ها داده شود و طبیعی نیز همین امر است. چرا که هدف این مجموعه ها جمع کردن نسخه های این بازی و بهبودشان در بخش های فنی میباشد که Ninja Gaiden Master Collection در این کار موفق نیز بوده است.
در کل Ninja Gaiden Master Collection با قیمت 40 دلاری خود میتواند کمی فکر خرید را چالش برانگیز کند. اگر شما تا به حال این سری را تجربه نکرده اید و میخواهید برای اولین بار پا به دنیای Ninja Gaiden گذارید ما خرید این بازی را به شما پیشنهاد میدهیم.اما اگر شما نسخه های گذشته این بازی را دارید و قبلا آن را تجربه کرده اید ما پیشنهاد میکنیم به همان ها بسنده کنید. چرا که تغییراتی که در نسخه Collection به وجود آمده است خیلی نمیتواند بهانه خوبی برای پرداخت چنین قیمتی برای شما باشد.
گیمپلی جذاب و روان
طراحی مراحل خوب در نسخه 1 و 2
بهبود رزولوشن و مشکلات فنی
قیمت نه چندان اقتصادی در کنار بهبود های ساده
نبود نسخه Black و قرار گیری Sigma به جای آن