نقد و بررسی بازی Cleo – A Pirate’s Tale

توسط Pars Joy در 26 سپتامبر 2022

بسیاری از بازی های ایندی و یا مستقل به موفقیتی نمی رسند و حتی برخی به مرحله پیش تولید هم نرسیده و در جا از بین می روند. بعضی ها هم از این قضیه قسر در رفته و با جمع آوری کمک های مردمی، بودجه لازم برای توسعه و انتشار را جمع آوری می کنند. Cleo – A Pirate’s Tale یکی از همین عناوین است که در ابتدا از طریق Kickstarter (وب سایتی که مردم در آن از استارت آپ ها و کسب و کار های نوپا و کوچک حمایت می کنند) توسط بیش از هزاران نفر کمک مالی شد. این بازی، بازیکنان را وارد دنیای دزدان دریایی و ماجراهای جذاب آن ها می کند. Cleo الهامات فراوانی از بازی‌های ماجراجویی کلاسیک و عناوین قدیمی و خاطره انگیز کمپانی هایی همچون LucasArts (کمپانی معروف سازنده سری های جنگ ستارگان) مانند سری بازی های Monkey Island داشته است و همانند آن ها ترکیبی از صحبت کردن با NPC های بازی، کاوش در جزایر به عنوان دزد دریایی، جمع‌آوری آیتم‌های مختلف بازی در که بسیاری از نقاط پخش شده اند و حل پازل‌های ساده و گاها، در بعضی موارد، چالشی را پیش روی مخاطبان قرار می‌دهد. عنوان Cleo توسط یک توسعه دهنده مستقل و تک نفره به نام کریستوف شولتز ساخته شده است که از قضا اولین ساخته کامل او (به معنای یک بازی کامل که تمام بخش هایش توسط یک نفر انجام شده) شناخته می شود و باید گفت که به عنوان اولین تجربه، آقای شولتز سنگ تمام گذاشته است و بازی خوبی را تحویل داده است.

 

 

داستان بازی درباره دختری است که آرزو دارد به ماجراجویی های خطرناک برود و به یک دزد دریایی (اولین دزد دریای زن تاریخ) تبدیل شود. شخصیت اصلی بازی که نامش در عنوان بازی هم دیده می شود یعنی کلیو، برای یافتن گنجی باستانی که در اعماق دریاها وجود دارد و فقط دزدان دریایی شجاع می توانند آن را تصاحب کنند، وارد ماجراجویی هیجان انگیزی می شود. بازی شما را به بسیاری از مکان‌های معروف دزدان دریایی که قبلا در فیلم ها و سریال هایی همچون Pirate’s Of The Carabian دیده بودیم، می‌برد که این مناطق، مناطقی پر از پازل هستند که در آن ها باید به ساکنان آن جزیزه در انجام کارها و ماموریت های مختلف کمک کنید. در این زمینه بازی ماموریت ها و خرده داستانک های خوب و جالبی را در نظر گرفته است که شامل مواردی هم چون کمک به یک هیولای باتلاقی غول پیکر برای رشد سبیل هایش گرفته (چرا یک هیولا باید سیبیل داشته باشد؟) تا تعمیر دستگاه مخلوط کن را شامل می شود (دزد دریایی تعمیرکار هم ندیده بودیم که دیدیم). بازی در زمینه طراحی مراحل و تنوع گیم پلی بسیار خوب عمل کرده و بازی را از خسته کنندگی بیش از حد ماموریت های فرعی که گریبان بسیاری از عناوین بزرگ را گرفته اند، نجات می دهد.

 

 

بازی هیچ گاه به طور کامل و صراحتا به شما نمی گوید که چه کارهایی باید در هر مرحله انجام دهید و یا چگونه آنها را به اتمام برسانید. همین امر باعث ایجاد یک چالش برای گیمر می شود. این چالش گاهی تا جایی پیش می رود که ممکن است در برخی قسمت های بازی احتیاج به قلم و کاعذ داشته باشید تا اطلاعات ریز بازی را یادداشت کنید تا فراموش نشود و این امر برای یک بازی مستقل بسیار جالب توجه است. پازل های بازی نیز نسبتاً ساده هستند و در آن ها معمولاً فقط باید یک سری آیتم پیدا کنید و با ترکیب آن ها باهم، یک چیزی را بپزید یا بسازید. بازی در زمینه وسعت نقشه و دنیایش هم بسیار عالی عمل می کند و در حد بسیاری از عناوین بزرگ دنیای بازی ها ظاهر می شود.

 

 

در زمینه صداپیشگی و موسیقی، بازی Cleo امتیاز کامل را دریافت می کند، سیستم صداگذاری بازی دست کمی از عناوین پرخرج دنیای ویدئو گیم ندارد و به جرات می توان گفت که در این بازی شاهد برخی از با کیفیت ترین دیالوگ هایی خواهید بود که تا به حال در یک عنوان مستقل دیده اید. صداگذاری خوب شخصیت های بازی موجب شده تا هر شخصیت در طول بازی کاملاً منحصر به فرد به نظر رسد. کار نویسندگی و دیالوگ نویسی بازی هم بشدت هوشمندانه انجام شده است و وجود جوک های بامزه نیز در سرتاسر مکالمات عمق بسیار خوبی را به سناریوی بازی بخشیده است. هنگام صحبت با برخی از NPC ها، اغلب دو یا سه انتخاب برای دیالوگ و گفت و گو با آن شخص وجود دارد و فقط یکی از آن ها مربوط به خط داستان بازی است. در این زمینه هم بازی همانند عناوین RPG بزرگ دنیا همچون سری ویچر عمل می کند. سناریو کلی بازی هم با طرح چند پیچش اساسی در داستان اصلی همراه است تا شما را تا لحظه آخر پای بازی نگه دارد و تا انتها شما را با ماجراجویی Cleo خواهد برد.

 

 

بازی در بسیاری از عناصر گیم پلی خود همانند سری بازی های ویچر عمل میکند. از وجود مینی گیم اختصاصی در بازی گرفته تا ایستراگ های متفاوت در نقشه، همه و همه همانند بازی های بزرگ عمل کرده و شما را شگفت زده می کند. کنترل ها و حرکت دوربین و همچنین شخصیت های بازی روان هستند و هیچ مشکلی از بابت کنترل بازی نخواهید داشت. Cleo بیشتر یک بازی نقطه و کلیک است که به راحتی و فقط با ماوس قابل بازی است. بیشتر وقت شما در بازی صرف کاوش و کشف جاهای مختلف می شود و این کاوش به هیچ وجه خسته کننده نیست زیرا نه آنقدر نقشه بازی بزرگ است که شما خسته شوید و نه آنقدر ماموریت ها تکراری. بازی حتی گزینه سرعت بخشیدن به گیم پلی را هم در خود دارد که موجب جلوگیری از اتلاف وقت بیهوده می شود.

 

نکات مثبت

داستان قوی و مستقل
گیم پلی الهام گرفته از بازی های بزرگ
نقشه بزرگ و پرجزئیات
صداگذاری و موسیقی قوی
دیالوگ نویسی های هوشمندانه

نکات منفی

ندارد

امتیاز
امتیاز
گرافیک
10
داستان
10
گیم پلی
10
موسیقی
10
جزئیات

بازی Cleo - A Pirate’s Tale از آن دست عناوینی است که به شدت دست کم گرفته شده و در هیاهوی بازی های AAA و پرخرج کمپانی های بزرگ گم شده است. چه بسا که در بسیاری از جهات بازی از آن عناوین هم بهتر عمل می کند و ثابت می کند که خوب بودن یک بازی به خرج کردن بیشتر برای آن نیست. بازی همچنین به عنوان یک اثر مستقل بشدت قوی عمل میکند به این معنا که شما با ارجاعات فراوان به بازی های بزرگ و یا فیلم های مختلف بمباران نخواهید شد و بازی شما را مشتاق نگه می دارد تا ببینید که داستان به کجا می رسد. این بازی بشدت نوید بخش برای فرد سازنده آن است که با در پیش گرفتن همین مسیر می تواند آینده ای درخشان داشته باشد.

10
امتیاز کل
شما به این نمره داده اید
همچنین در پارس جوی
 
نقد و بررسی بازی Shadows of the Damned: Hella Remastered
7 نوامبر 2024
توسط Pars Joy
نقد و بررسی
ادلمه مطلب
پست های جدید پارس جوی
8.0

نقد و بررسی بازی Shadows of the Damned: Hella Remastered

6.6

نقد و بررسی بازی AirportSim

8.4

نقد و بررسی بازی Aery – Midnight Hour

7.9

نقد و بررسی بازی Beyond Galaxyland

8.5

نقد و بررسی بازی Wargroove 2

8.1

نقد و بررسی بازی Marble Abduction! Patti Hattu

7.6

نقد و بررسی بازی Aery – Ancient Empires

Pars Joy since 2014, All Rights Reserved