قبلا با نقد و بررسی بازی PJ 8 The Dark Eye Chains of Satinav در خدمت شما بودیم و دیدیم که توسعه دهندگان بازی مخصوصا در زمینه نقاشی و طراحی بازی به چه مقدار تونسته بوده اند که هنر نمایی کنند و بازی چقدر خوب در صداگذاری ها و اصول داستان نویسی در سطح خاصی قرار گرفته بود. اما اینبار فرصت را غنیمت شمردیم و با انتشار نسخه جدید تر از همین نسخه بازی اما در سری جدید به نقد و بررسی آن در سایت Pars Joy خواهیم پرداخت. اسم بازی جدید The Dark Eye: Memoria نام گذاری شده است. اگر نقد قبلی بازی را دنبال کرده باشید می دانید که توسعه دهنده اصلی بازی Daedalic Entertainment است که وظیفه انتشار بازی نیز بر عهده خودشان بوده است. بازی محصول سال 2013 میلادی است و برای تمام کنسول های بازی منتشر شده است. نسخه ای جداگانه برای کاربران مکینتاش در فروشگاه خودش قبال دسترس است و کاربران کامپیوتر های خانگی می توانند آن را از استور استیم با قیمت 12.99 دلار با نود درصد تخفیف دریافت کنند.
همانطور که ظواهر بازی مشخص است بازی به صورت کلیکی- شاره ای طراحی شده است. البته به این شکل نیست که در هنگام بازی فقط یک تصویر ثابت را تجربه کنید که در آن باید بر روی اشیا کلیک کنید. بلکه در خیلی از شخص اصلی را می توانید در بازی حرکت دهید. در بعضی از موارد هم اشیایی در بازی قرار دارند که می تواند آنها را حرکت داده و یا برای خودتان در اینورتوری قرار دهید. در هر صورت باید گفت که تصاویر پس زمینه بازی همیشه ثابت هستند. ولی اصلا دلخور نشوید.
زیرا اصلی ترین اسانسی که از بازی The Dark Eye: Memoria دریافت می کنید مربوط به همین تصاویر زمینه بازی است. هنرمندانی که این تصاویر را خلق کرده ان همگی در سبک و ژانر بازی هایی که تولید می کنند در رتبه های بالایی قرار دارند و کمتر بازی در ژانر کلیکی پیدا خواهید کرد که بتوانید نماینده طراحی های تصویری با این کیفیت و جزییات بالا را داشته باشد. یکی از نکاتی که معمولا همیشه بازیکنان در هنگام انجام بازی های The Dark Eye فراموش می کنند مربوط به طراحی تصاویر توسط آرتیست ها به شکلی است که کاملا با داستان اصلی بازی همخوانی دارند. آمبانس و فضایی که شخصیت اصلی بازی در مسیر بازی آن را قرار است تجربه کند به خوبی در طراحی های تصاویر پس زمینه ای بازی نمایان شده اند.
از لحاظ گیم پلی بازی اگر نمونه ای از بازی های کلیکی را انجام داده باشید متوجه خواهید شد که بازی The Dark Eye: Memoria آنچنان تفاوتی با بقیه آنها نخواهد داشت. به طور معمول در این بازی ها باید با اشیای که در صفحه بازی قرار دارند وارد واکنش شوید. و با کلیک کردن بر روی آنها معمولا آپشن هایی برای جابه جایی یا جمع آوری آنها و یا آپشن هایی که مختص ویژگی های آن آیتم است برای شما نمایان خواهد شد. البته در این بازی کمی تاثیراتی که بر روی اشیا می گذارید منوط به حظور شخصیت اصلی بازی در کنار آیتم ها است.
زیرا برخلاف بقیه بازی های کلیکی که معمولا داستان بازی جریان مورد توجه توسعه دهندگان است در The Dark Eye: Memoria می توانید در خود نقشه بازی و تصاویر با کارکتر خودتان حرکت کنید و او را به نقاط مختلف ببرید و با آیتم ها در بازی گلاویز شوید. ولی انتظار یک بازی اکشن را نداشته باشید و هر چیزی که در رابطه با این بازی است مربوط به ماجراجویی هایی است که در داستان بازی گنجانده شده است. همینطور برای جمع آوری اشیا ویژگی کیف اشیا یا همان اینونتوری به بازی اضافه شده است و با کمک آن می توانید اشیا را با خود از مرحله به مرحله حمل کنید. همینطور قابلیت استفاده از جادو نیز بر روی اشیای جمع آوری شده وجود دارد ه بتوانید با جادویی کردن آنها کار ها جدید انجام بدهید.
شخصیت های داستان بازی به خوبی به طریقی مستقل طراحی شده اند و هر کدام از آنها کاریزمای مخصوص به خودشان را دارند. نکته مهم در بازی این است که هنگام گلاویز شدن این شخصیت ها در حالت ذهنی تفکر ها و اخلاقیات آنها به خوبی داستان بازی را منسجم کرده است و در خیلی از مواقع نمی توانید دقیق بدانید که مسیر بازی به چه سمتی گرایش پیدا می کند.
البته در قسمت هایی است که بازی را می توان از لحاظ داستان مخصوصا در زمان رد و بدل شدن دیالوگ ها با ارزیابی پایینی متصور شد و قشنگ معلوم می شود که روند و جریان بازی در این قسمت ها افت می کند ولی مقدار آنها به اندازه ای نیست که بخواهد در مسیر بازی ایرادی ایجاد کند و یا خاطره بدی از گیم پلی بازی را رقم بزند.
نقاشی های کشیده شده با دست
استایل هنری جذاب
معدود بازی های کلیکی با گیم پلی گرافیکی
داستان پردازی حجیم
بی ربط بودن بعضی از شخصیت ها به داستان
آیتم های به دردنخور در بازی