امروز با نقد و بررسی بازی Phoenotopia: Awakening در خدمت شما بازی دوستان گرامی هستیم . این بازی را می توان محصول 2020 دانست که تیم طراحی بازی Cape Cosmic مسئولیت طراحی و حتی انتشار آن را به عهده دارد. جالب است که این بازی تا اینجای سال اولین و تنها محصول این شرکت بازی سازی نوپا است و در این تحلیل توسط تیم نقد و بررسی Pars Joy همه جوانب این بازی را به چالش خواهیم کشید. با ما همراه باشید.
داستان بازی درباره دختری با مو های صورتی به نام “گیل” است که در روستای خودش به خوبی به عنوان یک دختر روستایی زندگی می کند. اتفاق عجیبی برای روستای این دخترک می افتد در نتیجه گیل مجبور می شود که این روستای بزرگ پر از مکان های مختلف را زیر و رو کند و با افراد جالب و عجیببی آشنا شود تا بتواند از زیر و بم مشکلاتی که این اتفاق برای روستایش رقم زده است آگاهی پیدا کند. در جای جای بازی محیط های متفاوت و شکل های جالبی برای تلاوت داستان قرار داده شده است.
هرچند بازی می توانست از صداگذاری سود ویژه ای ببرد ولی در ساخت بازی های مستقل در این سطح فقط صرف هزینه و انرژی را در پی خواهد داشت. با این تفاسیر می توان گفت به خوبی Phoenotopia: Awakening بازی را جلو می برد و داستان بازی هماهنگی خوبی با گیم پلی آن دارد.
گرافیک بازی آنچنان پردازش بالای ندارد و بسیار ساده ساخته شده است دو بعدی به صورت نمایش از جلو بازی را انجام خواهید داد و انواع اقسام رنگ های مختلف در ساخت نقشه های بازی و همچنین محیط های پشت بازیکن و فضاهای مختلف مراحل زیرزمینی بازی به کار گرفته شده اند. جدا از تونل هایی که باید در بازی به آنجا بروید و قسمت هایی که در جنگل وجود دارد می توان گفت بازی کردن در شهر و چرخیدن در ساختمان های مختلف آن بسیار لذت بخش است و هر کدام از آنها به زیبایی طراحی شده اند.
البته ساخت محیط های اینچنینی زحمت زیادی را در این سطح پرداخت گرافیکی طلب نمی کند ولی در هر صورت با انتخاب این نوع گرافیک برای بازی تیم سازنده از طراحی جزییات غافل نمانده و توانسته است در مجموع نمره خوبی را دریافت کند . هر چند در قسمت هایی تنبلی طراحی بازی دیده می شود. به طور مثال وقتی که می خواهید از شهر بیرون بروید و به سمت جنگل حرکت کنید شهر به صورت کوچک نمایان داده می شود و از این شهر به جنگل رو به رو جاده ای کشیده شده است که شما باید از این طریق به محیط بعدی بروید ولی مشکل اصلی اینجاست که شخصیت بازی نسبت به شهر و جنگل بزرگ است و فضای خیلی کارتونی و بچگانه ای و غیر طبیعی را جلوه می کند.
هر چند تیم طراحی و سعی کرده است در این مسیر موجودات دشمنی را قرار بدهد که برای هر بار جا به جایی بین شهر و جنگل شما باید آنها را جاخالی بدهید تا طراحی این قسمت آنچنان توی ذوق نزند ولی به راحتی می توانستند با کمی صرف وقت بیشتر در این قسمت این ضعف ها را پوشش دهی می کرده اند.
در زمانی که وارد بازی خواهید شد کاملا متوجه می شوید که در این محیط باز بازی باید به دنبال انواع اقسام آیتم ها باشید. این اشیا و آیتم های کلید اصلی جلو بردن بازی هستند. این بازی به گونه ای نیست که مرحله های آن برای شما تعبیه شده باشند. شما با جمع آوری آیتم های مختلف به سلاح های جدید دسترسی پیدا خواهید کرد و با این سلاحهای جدید می توانید در دانجن ها و زیرزمین های سخت تر وارد شوید و آن ها را به پایان برسانید.
بازی به صورت ایفای نقش
داستان همگام با انجام بازی
محیط بازی و دنیای آزاد
طراحی های افکت های زیبا
گرافیک پیکسلی
کم بودن تعداد سلاح ها