در این مطلب به سراغ نقد و بررسی بازی Into A Dream رفته ایم که در سال 2020 میلادی توسط Filipe F. Thomaz ساخته شده است و برای پلتفرم های نینتندو سویچ , پلی استیشن 4 , ویندوز و Mac عرضه شده است. با ما همراه باشید.
Into A Dream یک بازی داستان محور Side Scrolling است که شباهت هایی به عنوان Limbo نیز خصوصا از نظر هنری دارد. داستان این بازی روایت شخصی به نام John را میکند که برای درمان افسردگی Luke وارد ضمیر نا خودآگاه او میشود و تلاش میکند ریشه مشکل و افسردگی او را پیدا کند و راهی برای حل کردن آن دریابد. بازی تمرکز سنگینی بر روی مبحث افسردگی میکند و نشان میدهد انسان ها چطوری ممکن است به راحتی خود را در دریای غم و افسردگی گم کنند و دیگر نتوانند خود را نجات دهند. یا حداقل بدون تلاش فردی دیگر جز خودشان. روایت بازی جذاب است ولی متاسفانه یک سری نکته وجود دارد که نمیگذارد تجربه Into A Dream آنقدر به یاد ماندنی باشد.
گرافیک و طراحی هنری بازی بسیار ساده و Minimal میباشد که البته این نکته بدی نیست و اتفاقا طراحی هنری زیبایی دارد. شخصیت ها طراحی خاصی ندارند چرا که همه آنها به صورت آدمک هایی کاملا سیاه طراحی شده اند که بیشتر این قضیه ریشه در داستان بازی دارد. چرا که بازی در ضمیر ناخودآگاه و یا خواب قرار دارد و معمولا انسان ها در خواب هایشان تصویر واضحی از آدم ها و چهره هایشان ندارند.
خوشبختانه اما طراحی محیط و تصاویر پشت بسیار زیبا طراحی شده اند که نورپردازی بسیار خوبی هم دارند. در بخش صداگذاری اما یکی از مشکلات بازی حداقل از نظر من بسیار مشهود است. صداگذاری شخصیت ها مبتدیانه میباشد و باعث میشود شما آنقدری که لازم است نتوانید غرق بازی و داستان شوید و انگار دارید مکالمه دو شخص عادی را گوش میدهید. اما موسیقی متن بازی بسیار خوب و آرامش بخش است و کمی هم غمگین است که به تم داستان میخورد. یکی از نکاتی که به نظر من میتوانست در بخش گرافیک بازی بهتر باشد رنگ بندی دیالوگ هایی که بر روی صفحه به نمایش می آیند بود. اکثر دیالوگ ها با فونت خوب و به رنگ سیاه هستند اما بعضی شخصیت ها گاهی رنگ دیالوگشان تغییر میکند به انواع مختلف رنگ ها اعم از زرد و آبی و قرمز و… این تغییر رنگ در کنار Theme سیاه و سفید و تاریک بازی چندان جذاب نیست و فضا را عوض میکند.
گیمپلی بازی نیز یکی از بخش هایی است که Into A Dream از آن رنج میبرد. اول بگذارید از انیمیشن شخصیت ها بگویم. انیمیشن شخصیت اصلی داستان یعنی John به شدت ضعیف و گاهی خنده دار است. خصوصا هنگامی که میخواهید بپرید و یا چیزی را تکان دهید. شما تقریبا تمام طول بازی را به راه رفتن و رد شدن از موانع میگذرانید در کنار دیالوگ ها و سیستم های آن. یک سری معما و پازل هم در بازی قرار داده شده اند که البته بسیار ساده هستند و چیز خیلی خاصی به Into A Dream اضافه نمیکنند. میتوان گفت برخی از آنان بیهوده هم هستند. روایت بازی نیز خیلی واضح و خوش ساخت نیست. شما به عنوان درمانگر Luke هدفتان از وارد شدن به ضمیر ناخودآگاه وی کمک به او میباشد اما تقریبا اکثر طول بازی شما کار خاصی نمیکنید. بیشتر از اواخر بازی است که هدف واضح تر میشود. همچنین سکانس هایی که شما با برخورد به خاطرات گذشته Luke دارید خیلی به روند داستان کمک نمیکنند و Flat محسوب میشوند.
در کل Into A Dream یک تجربه منحصر به فرد است که شما اگر هیچ چیز برایتان مهم نباشد جز داستان میتواند تا حدودی تجربه 3-4 ساعته جذابی برایتان به ارمغان بیاورد. روایت داستان این بازی کمی مشکل دارد ولی در کل داستان و خصوصا پایان بندی زیبایی دارد که در کنار گرافیک و طراحی هنری زیبا شما با تمام شدنش حس میکنید یک تجربه احساسی جذاب را کسب کرده اید. اما اگر گیمپلی و کیفیت ساخت بازی خیلی برایتان مهم است متاسفانه Into A Dream تا حد بسیاری تو ذوقتان میزند. با گیمپلی و انیمیشن های بسیار ضعیف , صداگذاری های مبتدیانه و معما های ساده بازی نمیتواند به حد کافی راضی کننده باشد. البته باید در نظر گرفت که تیم سازنده بسیار کوچک هستند و قیمت بازی نیز بسیار پایین میباشد. با این حال تجربه Into A Dream برای کسانی که عاشق بازی های داستان محور هستند میتواند با ارزش باشد.
داستان خوب
طراحی هنری زیبا
انیمیشن های ضعیف
صداگذاری مبتدیانه